Orang kata, "We will see the worse/good in people during their sickness". Sebagai seorang doktor, banyak pengajaran boleh diperolehi semasa merawat pesakit. Semoga, pengalaman yang dikongsikan, mengubah persepsi kita dan peribadi kita menjadi Hamba yang bertakwa.

Anda dibenarkan untuk mengkopi entri di blog ini, tetapi rujukan hendaklah dibuat kepada penulis dan URL blog diletakkan supaya pembaca mendapat manfaat daripada entri blog yg akan datang. Sebelum itu, niatkan apa yg dilakukan hanya kerana Allah, Tuhan semesta Alam.

Sudi-sudilah jadi followers, untuk mengutip ilmu dari entri akan datang:

Thursday, May 14, 2009

ESQ Training in Kuching

Baru-baru nie, dapat tahu bahawa ESQ training ada dibuat di Kuching, Sarawak. Terus sahaja buat untuk mendaftar dengannya. tak tunggu-tunggu lagi. Mungkin ada yang tertanya-tanya apa itu ESQ training.?

ESQ Leadership training is a 2 or 3 days training that uses a character development module, “The ESQ Way 165″. It was founded by Dr. Ary Ginanjar Agustian and it was proven useful since there is more than 600 000 alumni around the world....from their website.

nie some comment .
1. The best training that i ever join…
Membuka matahati, mendalami apa yg selama ini kita ambil ringan…..
Kebahagiaan yg tak terungkai dgn kata…selepas mnyerttai training ini…
Marilah bersama2 kami ‘Satria ESQ’…sertai pengalaman yg cukup indah.

2. ESQ 165 adalah satu proses untuk memancing nilai value dimana fitrahnya ianya adalah didalam diri manusia disebabkan buta mata hati (Ainul basirah) dan meletakkan cinta dunia (hubub dunia) didalm hati , dimata ini akan membentuk titk - titik hitam dalam hati (Rujuk kitab penawar bagi hati).
Keadah ESQ 165 mengunakan keadah tasawuf & Tarikat yang lembut dan dikomersial bagi sejajar untuk menarik minat semua peserta samaada muslim dan non muslim.
Semoga yang hadir mendapat hidaha daripada Allah
Sekian
Norsam
Angkatan ke 29 , Malaysia

ESQ bermakna emotional, spiritual quotient. Tak sabar- sabar nak mengikuti kursus ini. Kali ini bawa isteri dan adik ipar sekali. Mudah sikit. Lepas nie nak promotekan kepada rakan2 supaya menigkuti kursus ini lagi.

Rupa-rupanya ini adalah kursus kedua di Kuching. Yang pertama bulan april lepas. Terlepas peluang rupanya dan satu lagi, selalulah cek di website. Saya dah terlambat, so kena bayar extra 200. Biasanya kalau daftar awal kena RM1000 sahaja dan bukanya RM1200. Kalau lambat lagi kena RM1480. Tapi, ramai kawan2 kata berbaloi pergi ke situ.

JOM PERGI RAMAI-RAMAI!!!!

No comments: