Orang kata, "We will see the worse/good in people during their sickness". Sebagai seorang doktor, banyak pengajaran boleh diperolehi semasa merawat pesakit. Semoga, pengalaman yang dikongsikan, mengubah persepsi kita dan peribadi kita menjadi Hamba yang bertakwa.

Anda dibenarkan untuk mengkopi entri di blog ini, tetapi rujukan hendaklah dibuat kepada penulis dan URL blog diletakkan supaya pembaca mendapat manfaat daripada entri blog yg akan datang. Sebelum itu, niatkan apa yg dilakukan hanya kerana Allah, Tuhan semesta Alam.

Sudi-sudilah jadi followers, untuk mengutip ilmu dari entri akan datang:

Friday, June 27, 2008

Islamic Overdraf ASB

Mungkin ramai yang sudah tahu, bahawa ASB telah difatwakan harus oleh majlis mufti kebangsaan. Pengumuman ini memang melegakan ramai orang. Sebelum inipun saya tak simpan melalui ASB tapi bila dah majlis mufti menghukumkannya harus, barulah saya mula menyimpan semula didalam ASB.



Begitu juga, saya mula mencari produl overdraf bersandarkan ASB atau lebih dikenali sebagai OD/ASB. daripada bank di Malaysia.



Dulu tak berani guna, sebab ASB belum harus lagi. Keputusannya

CIMB - tak ada

RHB - tak ada

Maybank - Murabahah OD, 90% financing, rate, BLR 6.75% + 0. Ceiling limit 10.75%.



Produk OD ini selalu digunakan oleh peniaga untuk menstabilkan perniagaan mereka dan mencantikkan cashflow mereka. Tapi sebenarnya, individupun bagus guna cara ini.



Sebab itulah saya guna, tapi kena ada ilmu dululah. Sesiapa yang nak filenya boleh beritahu email dia disudut comment, nanti saya hantar.



Tak sabar nak dapat Islamic OD.

12 comments:

rafhan said...

ada file pasal OD... email ke sy rafhan27@gmail.com

rezzywaddy said...

salam,nak jugak file islamic od'asb.kalu bole emel la afnalizan@gmail.com.tq

2bz4money said...

Salam Kerol,

Sy pun berminat ngan fail OD tu. Tolong emel 2bz4money@gmail.com. Timakasih daun keladi.

hottie said...

salam,nk juga file islamic OD...email ke nhotimah23@gmail.com....tq..=p

surau assakinah said...

salam...hantar file od tu..email saya mohamadhalis@yahoo.com.sg

Anonymous said...

saya berminat nak tahu pasal Islamic OD
tunjuklangit@hotmail.com

Mohd Hafiz said...

salam..
saya juga berminat.. bole tolong emelkan file berkenaan OD tu ke samanosuke_oni79@yahoo.com
terima kasih

Rahim said...

Salam...
mohon di hantar fail OD pd sy juga...
(rahim.amni@gmail.com)
tima kasih kerol..
jasamu dikenang

Wida said...

Salam semua

Untuk download OD Tracker - tool untuk manage OD dan interest.. silalah melawat ke blog saya.. EmasdanTanah.com

Macamana saya nak dapatkan fail islamic od asb tu tanpa paparkan email kat sini? Takut kena spam

Wida
http://www.emasdantanah.com
Nota pelaburan emas dan hartanah

hafiz said...

Salam..
sy pun berminat..silakan emailkan ke bmhafiz@gmail.com
tq.

Anonymous said...

Kalu ada tolong emailkan ke alamat nickpisah@yahoo.com. Amat diperlukan. Tq

Abdul Rahman said...

Assalamualaikum,

Agak menarik bunyinya,boleh tolong emailkan ke alamat abahrafique@gmail.com

Sekian, terima kasih.

Wassalam.